Meld dig kampklar i dag

I 70 år har LGBT+ Danmark arbejdet for at sikre danske LGBT+-personers rettigheder. Danmark er et af de lande, som er nået langt, men vi er ikke i mål endnu! Der er stadig meget at kæmpe for, og vi har brug for din støtte. 

Typer af medlemskab

Hvis du har lyst til at være medlem af LGBT+ Danmark, kan du melde dig ind herunder. Hvis du er på overførselsindkomst (det være sig dagpenge, folkepension, efterløn, SU, førtidspension, kontanthjælp eller på anden måde i en trængt økonomisk situation), kan du melde dig ind til nedsat årlig pris.

Derudover er der mulighed for at tegne et støttemedlemskab af foreningen, både som enkeltperson, forening eller virksomhed. Se mere på siden Støt os.

30 år eller over
Medlemskab af LGBT+ Danmark

1,10 kr. pr. dag

400 kr. årligt
Nedsat årlig pris
Medlemskab af LGBT+ Danmark

75 øre pr. dag

275 kr. årligt
Under 30 år
Medlemskab af LGBT+ Danmark

48 øre pr. dag

175 kr. årligt
30 år eller over
Medlemskab af LGBT+ Danmark

1,37 kr. pr. dag

250 kr. halvårligt
Under 30 år
Medlemskab af LGBT+ Danmark

55 øre pr. dag

100 kr. halvårligt
Alt hvad LGBT Danmark foretager sig – fra politisk lobbyarbejde til oplysning og rådgivning – bygger på følgende to rettighedsprincipper:

  • Det enkelte individ har retten til at få anerkendt og respekteret sin kønsidentitet og seksuelle orientering.
  • Samfundet skal anerkende og respektere forskellige samlivsstrukturer.

For at opnå dette, har vi inddelt vores arbejde på tre områder:

 Politisk arbejde

Vi arbejder for lgbt+-personers politiske, sociale, kulturelle og ligestilling på alle niveauer i samfundet. Det drejer sig fx om ligestilling på arbejdermarkedet, lige rettigheder i forhold ægteskab og en række indsatser mod hadforbrydelser.

 Rådgivning og oplysning

Vi driver en meget vigtig rådgivning, som hvert år giver hjælp og vejledning til hundredvis af lgbt+-personer og deres familie og venner. Rådgivningen svarer på spørgsmål om alt fra spring ud-problemer og seksuel identitet (”er jeg eller er jeg ikke…?”) til rent juridiske problemstillinger om rettigheder og diskrimination.

Vores skoletjeneste besøger skoler og gymnasier og fortæller om det at være lgbt+-person og går i dialog med eleverne om de heteroseksuelle samfundsnormer, som både lgbt+-personer og heteroseksuelle dagligt konfronteres med.

Skoletjenesten tilbyder også hjælp og vejledning til skoleelever, der skriver opgaver om lgbt+-emner. Det samme gør LGBT Danmarks bibliotek, hvor man også kan henvende sig som studerende eller forsker. Således har biblioteket gennem tiden hjulpet en hel række specialestuderende og ph.d.-studerende.

 Netværk

Vi har en hel vifte af netværksgrupper, som hver især tilbyder et rum for nogle af de forskellige minoriteter, som lgbt-regnbuen består af – lige fra seksuel orientering og kønsidentitet til livssituation. Her mødes vores medlemmer i uformelle rammer og får en kop kaffe eller te og en snak med mennesker, der har det ligesom dem selv. Nogle af grupperne laver også forskellige arrangementer og går i byen sammen.

På listen over netværk kan du se, om der er en, der passer til dig. Husk, at du er meget velkommen til at komme forbi til et møde i gruppen inden du melder dig ind. I kalenderen kan du se, hvornår de forskellige grupper mødes næste gang.

Det nemmeste er at bestille medlemskab ved at klikke på knapperne herover.

Du kan også indbetale beløbet direkte på vores bankkonto. Reg.nr. 9851 konto nr. 6751954652. Husk altid at oplyse navn, postadresse, mailadresse og tlf.nr. tydeligt samt påføre ordet “medlemskab” under meddelelser vedr. betalingen. Du skal også huske at skrive om du vil være ungdomsmedlem, dvs. medlem af LGBT+ Ungdom. Hvis du vil det, skal vi så også lige have din fødselsdato.

 Kontakt os

Har du spørgsmål om medlemskab, er du meget velkommen til at skrive til os per mail.

Gennem et medlemskab er du med til at støtte alle disse tilbud og initiativer. Og som medlem har du mulighed for at få indflydelse på foreningens aktuelle og fremtidige arbejde for lgbt+-personer både i Danmark og i udlandet.

Vi har stadig et stort arbejde foran os i forhold til at opnå fuld anerkendelse og ligestilling herhjemme og i resten af verden. Vi håber, at du har lyst til at være med til at opnå det – som medlem af LGBT+ Danmark!

Har du brug for mere information om LGBT+ Danmark eller oplever du problemer med vores webshop, så skriv til os på lgbt(snabela)lgbt.dk – så kontakter vi dig hurtigst muligt.