Bliv frivillig

Vil du være aktiv i LGBT+ Danmark?

Vi er en forening, som ene og alene drives af frivillige. Alle vores aktiviteter bliver planlagt og gennemført af frivillige medlemmer – lige fra politiske kampagner og events til rådgivning og sociale arrangementer. Og vi har altid brug for friske kræfter, der vil være med til at gøre Danmark og resten af verden til et endnu bedre sted for lgbt-personer.

Som frivillig i LGBT+ Danmark får du indflydelse på foreningens arbejde og fremtidige udvikling. Samtidig har du mulighed for at få oplevelser, viden og nye kompetencer og møde en masse nye mennesker. Og du bestemmer selv, hvad du har lyst til at lave og hvor meget tid du vil bruge.

Det eneste krav, vi stiller, er, at du er medlem. Se her, hvordan du melder dig ind

AKTUELT:

Hvad laver man som frivillig i LGBT+ Danmark?

Her på hjemmesiden kan du se en del af vores aktiviteter (der sker hele tiden nye ting, så vi kan ikke garantere for, at de alle sammen er nævnt).  Vi har delt dem op i de tre søjler, som arbejdet i LGBT+ Danmark primært fokuserer på: politisk arbejde, rådgivning og sociale aktiviteter. Lidt længere nede på siden kan du se mere om, hvad vi arbejder med på de tre områder.

Du kan også starte med at læse, hvad nogle af vores frivillige arbejder med og hvorfor de synes, det er fedt at være aktive i LGBT+ Danmark:

Hvis du er under 25 år, foreslår vi, at du tjekker vores ungdomsafdeling ud: LGBT Ungdom. Der er der masser af muligheder for at engagere dig sammen med andre unge lgbt’ere.

LGBT Danmarks politisk arbejde

Hvis du har lyst til at engagere dig i vores politisk arbejde, har du flere muligheder, alt efter hvilke områder du interesserer dig for. Vores politiske arbejde er organiseret i en række udvalg, som alle  arbejder for at forbedre rettigheder og vilkår for lgbt-personer, både i Danmark og internationalt. Udvalgene arbejder med så forskellige områder som sundhed, familie, arbejdsmarked, kønsidentitet, hadforbrydelser og seniorpolitik.

I de senere år har udvalgene blandt andet været medvirkende til:

    • at gøre det muligt for par af samme køn at indgå ægteskab
    • at sikre at børn kan have to juridiske forældre af samme køn
    • at transpersoner kan få anerkendt deres køn juridisk uden først at skulle gennemgå en kønsskifteoperation
    • at skabe portalen lgbtnet.dk, som er den eneste af sin art i verden, hvor man kan finde relevante rapporter om lgbt-forhold i det globale syd (Asien, Afrika, Latinamerika og Caribien).

På siderne under menupunktet Politik kan du læse mere om udvalgene og se, hvordan du kontakter dem, hvis du vil vide mere eller har lyst til at være med.

Rådgivning

En vigtig del af LGBT+ Danmarks indsats er vores rådgivningstilbud. Vi tilbyder gratis og anonym rådgivning om seksuel identitet, kønsidentitet og juridisk retsstilling. Vi henvender os til homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner, dem der er i tvivl eller bare er nysgerrige, samt lgbt-personers familie og venner.

Vores rådgivere er alle frivillige, som har erfaring med spørgsmål, der vedrører seksuel identitet og kønsidentitet. I Rådgivningen kan du tale med både unge og lidt ældre, der har flere års erfaring med rådgivning enten i foreningen eller gennem deres arbejde uden for LGBT+ Danmark.

På siderne under menupunktet Rådgivning kan du læse mere om rådgivningen og se, hvordan du kontakter os, hvis du vil vide mere eller har lyst til at være med.

Netværk

Et af formålene med LGBT+ Danmark er at give en platform og et mødested for de mange forskellige grupper, som lgbt-regnbuen består af – også dem, som måske ikke er så synlige i miljøet. Vores medlemmer består af lgbt-personer, som danner et bredt spektrum både i forhold til seksuel orientering og kønsidentitet, og i forhold til livssituation og kulturelle interesser. Som resultat af dette er der en hel række af sociale grupper i foreningen, hvor man kan møde ligesindede og udvide sit netværk. Vi har naturligvis også en gruppe, som samler medlemmerne fra alle grupperne en gang om måneden til kaffe og kage.

Du er meget velkommen til at komme forbi og tjekke grupperne ud uden at være medlem af foreningen – i vores kalender kan du se, hvornår de forskellige grupper mødes næste gang. Hvis der ikke er nogen gruppe, der umiddelbart passer til dine ønsker eller behov, er du også velkommen til at starte din egen. Send os en mail, hvis du vil have råd om, hvordan du gør.

På siderne under menupunktet Sociale aktiviteter kan du læse mere om grupperne og se, hvordan du kontakter dem, hvis du vil vide mere eller har lyst til at være med.

Andre muligheder som frivillig

Hvis du er litteraturinteresseret, har LGBT+ Danmark sit eget bibliotek, LGBT+ Biblioteket med over 4000 bøger og tidsskrifter om lgbt-området. Biblioteket drives af en gruppe frivillige, som blandt andet finder nye bøger til samlingen, skriver anmeldelser og arrangerer forfatteraftener. Hvis du har lyst til at være med, kan du sende en mail eller komme ind til os i bibliotekets åbningstid, som er hver tirsdag kl. 17.00-20.00. Biblioteket ligger i LGBT+ Danmarks lokaler på Strøget i København: Nygade 7, 2. sal.

Vil du vide mere?

Du er meget velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål til frivilligt arbejde i LGBT+ Danmark. Hvis du ikke har tid eller mulighed for at blive frivillig, men har idéer til aktiviteter eller indsatsområder, hvor vi ikke er aktive nu, må du også meget gerne kontakte os.

Men hvis du har tid og lyst til at være med – så vil vi gerne byde dig velkommen som frivillig og medlem i LGBT+ Danmark!