Ny forperson for LGBT Danmark vil have alle med på LGBT-dagsordenen

I weekenden afholdte LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, årsmøde, hvor organisationens fremtid samt valg af ny ledelse var på dagsordenen.

Indflydelsesrig NGO

LGBT Danmark har i mange år været anerkendt som en af landets mest magtfulde NGOér i forhold til at få indflydelse på politikken på Christiansborg. Senest i sommer, kårede Altinget LGBT Danmark til at være blandt top 20, når det kommer til civilsamfundets lobbyarbejde. Det er en position LGBT Danmark fortsat vil arbejde for at beholde, fordi det i høj grad er lovmæssige forandringer, der skal til, for at forbedre forholdene for LGBT-personer i Danmark.

Men LGBT Danmarks nyvalgte forperson, Peder Holk Svendsen, vil samtidig åbne organisationen mere op og fokusere på at få flere medlemmer og en bredere folkelig opbakning: ”Vi har brug for en større folkelig opbakning, vi har brug for flere medlemmer og aktive, der involverer sig i vores sag. Én udfordring er loven og de strukturelle udfordringer, man som LGBT-person oplever, dem skal vi fortsat ændre på. Én anden udfordring er hverdagen som LGBT-person, hvor der forsat er en værdikamp på samfundsplan, der skal vindes. Her har vi brug for, at flere taler vores sag. Vi skal løse begge udfordringer”.

Mere kampagne og flere medlemmer

Den nyvalgte forperson, Peder Holk Svendsen, uddyber: ”Knap halvdelen af alle LGBT-personer lever i skyggen af deres seksualitet på arbejdspladsen, man kan ikke færdes i nattelivet uden at frygte at få bank, der bliver stadig råbt ”bøsse” som et skældsord på fodboldbanen, transpersoner bliver i udstrakt grad latterliggjort og man bliver – modsat heteroseksuelle – udspurgt om ens kønsidentitet og seksualitet på dagsbasis. Der er én væsentlig værdikamp her, som vi skal vinde. Det kræver, at vi har flere med, flere, der bakker op om vores sag – uanset seksualitet og kønsidentitet”.

Et velsmurt maskinrum

Med valget af en ny landsledelse kan organisationen se frem mod et spændende 2018 med fokus på at udvikle organisationen hen imod en mere udadvendt kampagne- og medlemsorganisation. Det bliver i høj grad den genvalgte generalsekretær, Henrik Hynkemejer, der skal stå for den proces: ”Vi smøger ærmerne op, og går nu i gang med at indfri vores ambition om at gøre LGBT Danmark til et mere synligt handlefællesskab for dem, som vil vores sag og værdier. Den transformation kræver et velsmurt maskinrum, hvor vi uddanner vores frivillige, prioriterer vores ressourcer og kommunikerer mere eksternt. Jeg ser frem til arbejdet sammen med den øvrige landsledelse”.

LGBT Danmark er en interesseorganisation, der arbejder for at forbedre forholdene for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Læs mere om LGBT Danmark her: www.lgbt.dk

Om ny forperson, Peder Holk Svendsen: 45 år, arbejder til dagligt med it-support. Uddannet cand.mag. i religionsvidenskab og historie.

Om generalsekretær, Henrik Hynkemejer: 38 år, arbejder til dagligt som international lufthavnskonsulent for Copenhagen Airports. Uddannet cand.merc i applied economics and finance.