LGBT+ Danmark og LGBT+ Ungdom får fælles bestyrelse og udnævner ny forperson

LGBT+ Danmarks landsledelse og LGBT+ Ungdoms bestyrelse er slået sammen til én samlet bestyrelse. Det blev besluttet på LGBT+ Danmarks online generalforsamling lørdag den 31. oktober.

Hidtil har de to foreninger haft to adskilte ledelser, men med et i forvejen tæt samarbejde og fælles politiske målsætninger blev det af de to foreningers medlemmer besluttet at samle kræfterne under en forenet bestyrelse.

Fremover vil LGBT+ Danmark og LGBT+ Ungdoms bestyrelse bestå af 11 personer med fire pladser øremærket unge under 30 år.

Den nye bestyrelse vil frem mod den næste generalforsamling i 2021 arbejde hen mod et sæt fælles vedtægter samt organisering og arbejdsgange, der afspejler sammenlægningen.

“Sammenlægningen betyder, at vi i langt højere grad kan arbejde sammen om vores fælles mål og at vi kan koordinere både projekter og politik tættere. Man vil stadig kunne mærke, at der er noget, der er henholdsvis LGBT+ Danmarks og LGBT+ Ungdoms brand og identitet, med en fælles bestyrelse ønsker vi også at kunne udnytte hinandens potentialer langt bedre,” fortæller Susanne Branner Jespersen, sekretariatschef hos LGBT+ Danmark.

Ask Ulrich Petersen bliver ny forperson

Til at stå i spidsen af den nye bestyrelse blev Ask Ulrich Petersen til generalforsamlingen udnævnt som ny forperson. Han overtager posten fra Jackie Vesterhaab Kristensen, der har været forperson for LGBT+ Danmark siden foråret, hvor daværende forperson Susanne Branner Jespersen tiltrådte stillingen som sekretariatschef for LGBT+ Danmark. LGBT+ Ungdom har siden 2018 haft en flad organisationsstruktur og får derfor atter en forperson.

”Der er sket vanvittigt meget det sidste stykke tid i LGBT+ Danmark. Med sammenlægningen af LGBT+ Danmarks landsledelse og LGBT+ Ungdoms bestyrelse skal bestyrelsen fremover blive mindre udførende, komme mere op i helikopteren og hjælpe sekretariatet ved at sparre og sætte retning. Det tror jeg kommer til at styrke os som foreninger, idet vi går ind i det nye år. Det er en spændende udvikling, som jeg er glad for at kunne træde i spidsen for,” fortæller Ask Ulrich Petersen.

Ask Ulrich Petersen (f. 1989) var forperson for LGBT+ Danmark tilbage i 2019 og har siden været medlem af Landsledelsen. Til dagligt arbejder han som folkeskolelærer.