Lesbisk par (40+) søges til tema!

Tema til ugebladet SØNDAG: Kvinder, der elsker kvinder

De er kærester og går på arbejde. Eller studerer og går til fitness. Deres hverdag ligner alle andres med indkøb og afhentning af børn, madlavning og afslapning. Nå ja, deres partner er en anden kvinde.

Og hvad så? Bor vi ikke i et land, hvor vi opfatter os selv som åbne og fordomsfrie? Alligevel vil vi åbenbart gerne placere hinanden i forskellige kasser og kategorier. Så når man som kvinde forelsker sig i andre kvinder, er man lesbisk. Som om vores kønsliv ikke er vores egen sag.

Det er det selvfølgelig. Men trods den tolerance, de fleste danskere vedkender sig, findes der alligevel rester af fordomme. Eller måske er det bare nysgerrighed over for andre måder at leve på?

Til temaet vil jeg gerne tale med to par (40+), der fortæller deres egen personlige historie. Hvordan de mødtes og forelskede sig. Hvordan deres hverdag er. Hvordan de selv synes, at omverdenen, inkl. deres familier, opfatter deres forhold. Er det at være lesbisk i dag overhovedet noget, der påvirker dagligdagen i forhold til omgivelserne?

Temaet skulle gerne være med til at nedbryde nogle af de fordomme, som måske stadig florerer. Måske også uden at de mennesker, der giver udtryk for dem, egentlig opfatter dem som fordomme.

Aase Gullestrup
aasegullestrup@outlook.dk
Tlf. 2046 2695