Frivillig og sociale aktiviteter

Hvis du har lyst til at engagere dig frivilligt i LGBT+ Danmarks arbejde, skal du følge med på siden her. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter og hvad det vil sige at være frivillig inden for hver gruppe. Vi sørger for at opdatere siden løbende med de initiativer, som i øjeblikket søger frivillige. Det er vigtigt for os, at vi kan tage godt imod nye frivillige, derfor arbejder vi på at lave frivilligaftener, hvor du som interesseret kan komme ind og høre om vores arbejde, grupper og særligt om de aktiviteter, som aktuelt søger frivillige. Du kan se kommende events på vores Facebook side og på LGBT+ Ungdoms Facebookside.

Vi er altid engageret i at udvikle og starte flere frivilligaktiviteter op, som fokuserer på LGBT+ personer og emner. De vil blive tilføjet på siden her, når vi er klar til at invitere interesserede frivillige ind. Hvis du er interesseret i at blive frivillig i en af de nedenstående tilbud, som søger frivillige, kan du skrive direkte til deres mail. Skriv noget om dig selv og din motivation. Du kan også kontakte os med spørgsmål på blivaktiv@lgbt.dk.

Hvis du har idéer til frivillige initiativer, som du kunne forestille dig at etablere inden for foreningens rammer, er du velkommen til at skrive til blivaktiv@lgbt.dk, så vil vi vende tilbage til dig. Det er en fordel at skrive lidt om dig selv, din motivation, og hvad du konkret har i tankerne.

The Global Queer Volunteer team works on initiatives to support Global LGBTIQ+ rights. Global Queer volunteers organise events during key dates in Copenhagen and Aarhus (such as festivals, Pride events, activist weeks…). In parallel, the team builds joint initiatives with LGBTIQ+ organisations in the Global South, and pursues advocacy and research about global LGBTIQ+ right.  

The team’s main mission is to support the rights of LGBTIQ+ communities in the Global South and around the world by acting together in Denmark. We especially encourage non-danish speakers, LGBTIQ+ persons, migrants and persons of colour to join the team. The team is fully coordinated in English.  

If you wish to join the Global Queer Volunteer team, please send an email to pmi@lgbt.dk and tell us a bit about yourself and what motivates you to join the team. Do not hesitate to contact us if you have any questions regarding the team

Eventgruppen arrangerer events i forbindelse med diverse begivenheder i eller omkring foreningen i København. Der er faste events på LGBT+ Danmarks kalender, bl.a. foreningens fødselsdag og deltagelse i Vinter og Sommer Pride, men gruppen kan også stå for foreningens deltagelse i demonstrationer, og planlægning og afholdelse af oplæg og temaaftener med fokus på LGBT+ orienterede emner, mm.  

Gruppens hovedmission er at afvikle sjove, spændende og involverende arrangementer med inddragelse og mobilisering af foreningens frivillige, medlemmer og andre interesserede.  

Hvis du er interesseret i at blive frivillig i gruppen, så send os en mail til blivaktiv@lgbt.dk, hvor du fortæller lidt om, hvem du er, hvorfor du gerne vil være frivillig hos LGBT+ Danmark, og hvilke kompetencer og erfaringer du kan bidrage med ift. planlægning og afholdelse af events


Bigruppen er et netværk for personer der kan føle sig tiltrukket – romantisk og/eller seksuelt – af mere end ét køn. Gruppen holder til i LGBT Danmarks lokaler i Vestergade 18 E i København, hvor de også holder de fleste af deres arrangementer. Du kan se mere her eller i kalenderen om hvornår gruppen mødes eller kontakte bi@lgbt.dk eller skrive på deres Facebookside.

AURA er et fristed for unge LGBTQ+ personer, der har lyst til at møde jævnaldrende i trygge(re), hyggelige og alkoholfrie rammer. Du kan læse mere på LGBT+ Ungdoms hjemmeside eller på AURAs Facebook side

Det blå rum er et socialt mødested, hvor du som psykisk sårbar LGBT+ person kan komme og være i selskab med andre i samme situation og få ret netværk. Du kan læse mere her eller du kan skrive til det blå rum detblaarum@lgbt.dk. 

Salon7 er en hyggelig café for LGBTQ+ personer fra 18 til 30 år der har lyst til at møde andre unge og skabe nye bekendtskaber. Du kan læse mere på LGBT+ Ungdoms hjemmeside eller på Salon7s Facebook side 

Transgruppen er for alle som identificerer sig som transkønnede. Gruppen er et trygt og sikkert forum, hvori vi kan debattere/tale og udveksle følelser, erfaringer, og snakke om relevante transrelaterede emner – samt ikke mindst møde andre transkønnede. Gruppen mødes hver anden fredag i ulige uger kl. 18:00 i LGBT+ Danmarks lokaler i Vestergade 18 E, 4, 1456 København K. Du kan læse mere her eller se de præcise dage i kalenderen.

Med forskellige interval mødes vandregrupperne og går ture. Vandreture er en god måde at lære andre lesbiske at kende på. Man taler godt sammen, når man vandrer. Det er gratis at være med, og alle er velkomne.  

På Sjælland findes der Lesbisk Vandrergruppe som du kan læse mere om og kontakte her. I Jylland kan du kontakte Gaia vandreklub, som du kan læse mere om her eller skrive til gaiavandrerklub@lgbt.dk eller Frøken Birch’s spadsereklub på Facebook. 

LGBT+ Danmark har rådgivningsafdelinger i Aarhus, København of snart Aalborg, som du kan læse mere om her. For at blive frivillig i rådgivningen, skal man søge om det, når grupperne har åbent for nye frivillige. Det har de typisk et par gange om året, og det vil blive slået op på siden her.

Vil du være med til at gøre en forskel hos ensomme LGBT+ personer?  

Så er det dig, vi står og mangler! Ensomhed opstår hos mennesker, der ikke føler sig forbundet med nogen – eller som savner kontakt og samvær med dem, de føler sig forbundet med. Alt for mange danskere oplever ensomhed, og i LGBT+ befolkningen er det en særlig stor udfordring. Derfor faciliterer LGBT+ Danmark besøgsvenner for LGBT+ personer, der oplever ensomhed. 

Som besøgsven møder du en besøgsvært, der savner selskab. I træffes som regel et par timer ca. hver anden uge. Det kan være, at I mødes til en kop kaffe, går en tur, besøger et museum, eller noget helt fjerde – det bestemmer I sammen. 

Hvis du ønsker at blive en del af vores frivillige besøgsvenner eller har spørgsmål omkring rollen som besøgsven, så skriv til os på besogsven@lgbt.dk. Du kan også læse mere her.

Biblioteket rummer en enestående bogsamling og har også sin egen historie: Et af højdepunkterne er tildelingen af Bibliotekarforbundets Døssingpris i 1988. LGBT+ Biblioteket vedligeholdes af en gruppe frivillige, som blandt andet finder nye bøger til samlingen, skriver anmeldelser og arrangerer forfatteraftener. Du kan læse mere om LGBT+ Biblioteket her. 

HmF står for Homo med forsinkelse og er en gruppe for voksne kvinder over 30, som først i deres voksne liv er blevet opmærksomme på deres seksuelle orientering som homoseksuel. Du kan læse mere om gruppen her eller du kan skrive til gruppens tovholder i København, Eva: eva_christiansen@lgbt.dk og i Aarhus, Johanne: hmf_kvinder@lgbthusaarhus.dk

HmF står for Homo med forsinkelse og er en gruppe for voksne mænd over 30, som først i deres voksne liv er blevet opmærksomme på deres seksuelle orientering som homoseksuel. Du kan læse mere om gruppen her eller du kan skrive til gruppens tovholder i København, Dann: dann­_jorgensen@lgbt.dk og i Aarhus, Karsten: hmf_maend@lgbthusaarhus.dk  

Seniorforum består i at give LGBT+ personer, der er nået op i alderen, mulighed for socialt samvær. Møderne planlægges med fokus på relevante temaer, fx med oplæg med efterfølgende debat. Aktiviteten foregår en gang om måneden i LGBT+ Danmarks lokaler i København. Seniorforum er et åbent og gratis tilbud, der ikke kræver tilmelding. Har du lyst til at være med eller vide mere, kan du kontakte Seniorpolitisk Udvalg på mail: seniorudvalg@lgbt.dk. Du kan se arrangementerne i kalenderen

Møderne er åbne for alle transkønnede/transpersoner, dvs. alle køn, aldre og seksuelle orienteringer, og uanset hvor man står i sin afklaringsproces, sociale transition eller i forhold til, om man får eller ønsker nogen form for kønsmodificerende behandling. Du kan læse mere her eller du kan skrive til gruppen sofie@gladbjerg.dk for mere information.

Det forventes, at LGBT+ Danmarks politiske program vedtages på næstkommende landsmøde, hvorefter politiske grupper vil blive etableret med mulighed for deltagelse af frivillige.