Den A.P. Møllerske Støttefond støtter ”AURA”-fællesskaber for LGBT+ unge i provinsen

Med en bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond vil LGBT Danmark og LGBT+ Ungdom skabe lokale ”AURA”-fællesskaber for unge, der bryder med normer for køn og seksuel orientering.

”LGBT+ identiteter er hverken en voksen-ting eller et storby-fænomen” siger projektleder Andreas Beck Kronborg og fortsætter: ”Vi ved fra de unge, at de ofte føler sig alene med at udvikle deres LGBT+ identitet. Og vi ved også, at når man bor i provinsen, så er risikoen for at opleve ensomhed og stigmatisering større, fordi man bliver betragtet som lidt af en ”outsider”. Man mangler simpelthen fysiske mødesteder, hvor man kan dele sine erfaringer, tanker om livet og opleve forelskelser. Et sted, hvor man kan være ung på lige fod med sine jævnaldrende.”

LGBT Danmark hilser bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond yderst velkommen.

”Med denne bevilling kan vi begynde arbejdet med at etablere lokale ”Aura”-fælleskaber for at imødekomme de unges behov – i samarbejde med kommuner og lokale aktører”, siger generalsekretær i LGBT Danmark, Henrik Hynkemejer.

Det er netop vigtigt for LGBT Danmark, at initiativet forankres lokalt gennem frivilliggrupper med hjælp fra kommunerne.

Med bevillingen til LGBT Danmark skaber Den A.P. Møllerske Støttefond muligheden for, at ungekulturen kan aftegne sit mangfoldige ansigt lokalt. Det landsdækkende initiativ som LGBT Danmark sætter i søen i efteråret 2017, åbner muligheden for at unge i provinsen kan styrke deres egne ressourcer og livsmestring via fællesskab og inklusion og således være medvirkende til at danne rammerne for den blomstrende ungekultur, der eksisterer lokalt i Danmark.

Udover de fysiske mødesteder som bliver kaldt for ”cafe AURA”, så indeholder projektet også en rådgivningsplatform, en mentorordning og en opkvalificering af kommunale medarbejdere til at kunne arbejde med inkluderende metoder.