Café AURA er for alle unge LGBT’ere, tvivlere, midt imellem

Hver anden uge mødes unge under 25 år til hygge, snak og sjov. Hvad enten du er queer, lgbt’er, tvivler, uafklaret eller midt imellem, er du inviteret. Her er masser af nye søde mennesker.

Mange unge LGBT+’ere oplever, at de ikke har nogen at tale med om deres seksualitet, kønsidentitet og andet i den boldgade. De føler sig anderledes og kan være usikre på, om venner, familie, skolekammerater vil kunne lide dem, hvis de fortæller om, hvordan de virkelig føler indeni. Café AURA er stedet, hvor ingen dømmer. Hvor ingen forventer, at man skal være noget, man ikke er. I Café AURA kan man være sig selv, og man kan møde en masse andre unge, som har det på samme måde.

”Café AURA er et frirum for unge LGBT-personer. Her kan man udvikle sin kønsidentitet og seksualitet, uden at der stilles spørgsmål. Man kan møde mennesker, som er i samme båd. Man bliver ikke stillet uden for den store gruppe, og man skal ikke forsvare sig. Her bliver man bliver set og hørt for den, man er eller gerne vil være, ” fortæller Andreas Beck Kronborg og Simon Meggers Matthiesen, med-initiativtagere til caféen.

 

Brætspil, film, skøjteløb og normkritiske oplæg

Café AURA mødes cirka hver 14. dag forskellige steder i København. Der er intet krav om, at man står frem med sit rigtige navn. Man kan være anonym, hvis man har lyst til det. Og hvis man vil hedde Ørn eller kaldes Noora, kan man blive det. I AURA vælger man selv. Man er også med til at bestemme, hvad der skal ske. Andreas og Simon forklarer, at det vigtige er, at der er en aktivitet, som man er fælles om. På den måde fungerer aktiviteten som en icebreaker, der gør det nemmere at falde i snak med andre.

”Nogle gange spiller vi brætspil. Andre gange ser vi film. Om vinteren kan vi finde på at tage ud og stå på skøjter. Andre gange har vi inviteret eksperter i seksualitet ind til at tale om sex og kroppen. Vi laver virkelig mange forskellige ting. Det vigtige er, at vi laver noget sammen. Vi sidder ikke i rundkreds og snakker om problemer,” siger Andreas.

”Målet er at skabe en varm og hyggelig atmosfære. Det skal være et trygt rum.  En pause fra problemer eller udfordringer i hverdagen. Hvis man vil, kan man tale med de andre unge eller de frivillige om forholdet til forældre, sundhedssystemet, skolen. Men det er helt op til én selv. Man springer heller ikke ud, og man bliver ikke placeret i midten af en cirkel i en præsentationsrunde,” tilføjer Simon.

 

Risiko for mange nye venner

Det største problem ved Café AURA er, at mange af de unge, får virkelig mange nye venner, de skal tilføje på Facebook.

”Vi kan se, at gæsterne falder hurtigt til og får virkelig mange venner. De kærester også rundt på kryds og tværs. Men det er altså ikke et datingssted, selvom vi ved, at Sex & Samfund henviser til os, når unge LGBT+’ere er på scorejagt. Meningen er, at man kan få et netværk, som man kan udvikle sig sammen med,” siger Andreas med et glimt i øjet.

”En sagde til mig, at hans liv først var rigtigt begyndt, efter han var startet i AURA. Han fortalte, at hans venskaber på Facebook eksploderede, og han fik en kæreste. Så der kan ske rigtigt meget godt i AURA. Det vigtige er, at der er plads til, at man kan være sig selv eller finde ud af, hvem man er. Et sted hvor unge LGBT+’ere har mulighed for at udleve det ungdomsliv, som de har lyst til.” fortæller Andreas.

Café AURA er et alternativ til barmiljøet, så der serveres ikke alkohol. Til gengæld er det gratis at være med! Man kan finde næste arrangement på Facebook-siden her.