Transrettigheder i spil

Netop nu sker der en masse på transrettighedsområdet.Linda Thor Pedersen Portrait

B7 i Folketinget
Torsdag den 25. februar 2016 førstebehandlede folketinget B 7, fjernelse af transseksualisme fra sygdomsliste. LGBT Danmark har kommenteret forslaget sidste år og lørdag den 20. til Sundheds- og ældreudvalget hvor vi fremhævede, at:
”LGBT Danmark anser WHO’s forslag om at placere diagnoserne i et nyt afsnit ”Sexual health” for stort set lige så ringe som den nuværende placering. Afsnittet ”Sexual health” er et afsnit om seksualitet, hvor diagnoserne absolut ikke hører hjemme. ICD-11 må derfor betragtes som en ændring af problemet og ikke en løsning. LGBT Danmark vil derfor insistere på, at Danmark ikke følger WHO’s foreslåede diagnosekoder for transkønnethed i ICD-11.”

Vores kommentarer blev nævnt af flere ordførere. Det blev foreslået at LGBT Danmark inviteres til et møde i Sundheds- og ældreudvalget, en dialog, vi ser frem til
Den kommende kampagne

Om få dage kommer Amnesty International kampagne. Det ser vi frem til. Her bliver der formidlet viden om de alvorlige problemer. Jeg har selv fortalt min historie til Amnesty og udleveret en kopi af min journal, ligesom jeg har deltaget i møder med Amnestys aktivister i både Helsingør og Aarhus. Problemerne vi møder som transpersoner er store, og vi ser frem at få slået et slag for at synliggøre dette i en bredere kontekst, for der er tale om et samfundsproblem. Vi glæder os til at være sammen om at bruge denne lejlighed til at kæmpe for vores fælles mål.

Linda Thor Pedersen
Transpolitisk talsperson
Landsledelsesmedlem
LGBT Danmark